Recept på två givna frukostfavoriter

Finns det något godare än nybakat bröd till frukost? Om du rör ihop degen kvällen innan (behöver inte ens knådas) så kan du grädda dem direkt när du vaknar. Och visst känns det bra att börja dagen med en fräsch och lagom syrlig smoothie maxad med näring! Här kommer recept på två frukostfavoriter som definitivt gör succé och ger bra förutsättningar för en dag i rörelse! Dessutom gör du dem klara på nolltid!

 

Kalljästa valnötsfrallor

25g jäst (1/2 paket)
2 dl Fullkornsdinkel
11 dl vetemjöl
2-3 tsk salt
100 g valnötter

 

På kvällen: Smula jästen i en stor bunke. Tillsätt 6 dl fingerljummet vatten så att jästen löser sig. Rör ner mjöl, salt och valnötter. Arbeta degen med en trägaffel. Degen ska vara lös. Täck bunken med plastfolie. Ställ degen kallt över natten.

På morgonen: Häll ut degen på mjölat bakbord och strö lite mjöl över den. Dela degen i 24 jämnstora bitar. Lägg bröden på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Sätt ugnen på 250 grader. Medan ugnen blir varm så låter du bröden jäsa under bakduk (ca 20 minuter). Grädda i 250 grader i cirka 12 minuter. Servera.

Recept från MittKök

 

Grön Ingefärssmoothie

1 dl fryst mango eller ananas
3 st kiwis
1 dl äppeljuice
3 tsk hackad ingefära
½ lime
1-2 tsk honung
1 kvist mynta

Mixa allt med stavmixer och dekorera med lite mynta. Klart. Servera!

Recept modifierat från Tasteline

 

Ladda med en näringsrik frukost och sedan ut och njut

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *