Gremolatafisk med parmesanrisoni och haricots verts

Denna Italieninspirerade fiskrätt fick tyvärr inte plats i boken. Rätten passar utmärkt som uppladdningsmål och går att göra med de flesta typer av vit fisk. Välj efter tillgång och smak – torsk, gös, kolja eller varför inte kummel? 
Fotograf Bianca Brandon Cox, Receptutveckling Tina Tarre

2 portioner, 10 min + ca 20 min i ugnen

250 g kummel (eller annan vit fisk)
flingsalt
nymald svartpeppar
Parmesanrisoni:
160 g risoni
25 g riven parmesan
½ citron, saften
salt
Gremolatatopping:
1 citron
1 vitlöksklyfta
20 g bladpersilja
4 msk olivolja
flingsalt
Tillbehör:
1 vitlöksklyfta
150 g frysta haricots verts
1 msk olivolja
salt
Sätt ugnen på 180°. Salta och peppra fiskfiléerna lätt och baka i ugnen i ca 20 minuter. Fisken fortsätter att tillagas lite efter att du tagit ut den ur ugnen, så tveka inte att ta ut den precis innan du tänker den är klar.
Gremolatatopping: Skölj citronen och riv skalet fint. Finhacka vitlöken. Hacka persiljan. Blanda persilja, citronskal, vitlök och olivolja. Smaka av med flingsalt och eventuellt lite pressad citronsaft.
Parmesanrisoni: Koka risonin enligt anvisning på förpackningen. Blanda i parmesanen och pressa i citronsaften. Smaka av med flingsalt.
Tillbehör: Finhacka vitlöken. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs haricots verts och vitlök på hög värme i 3–4 minuter. Smaka av med salt.
Servera fisken med gremolatatopping, parmesanrisoni och haricots verts.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *