Ljummen nudelsallad med svartkål, ägg och sesam

Svartkål är en riktig höst- och vintergrönsak fullproppad med framförallt C-vitamin, E-vitamin och karoten. För att få fram den milda smaken och konsistensen behöver den hettas upp. Här stekt tillsammans med sesamfrön i en ljummen nudelsallad. Hittar du inte svartkål i grönsaksdisken går rätten också bra att laga med grönkål. Receptet är ett av de recept som i den slutliga boken inte fick plats och således blev extramaterial.  Ett vegetariskt uppladdningsmål klart på 15 minuter! Hoppas ni ska gilla!
2 portioner, 15 min
Ca 560 kcal/portion; 80 g kolhydrat, 24 g protein
200 g äggnudlar
200 g färsk svartkål
2 tsk sesamfrön
2 ägg
½ kruka koriander
1 1/2 msk rapsolja att steka i
Dressing:
2 tsk flytande honung
4 tsk risvinäger
4 tsk japansk soja
1 1/2 tsk sesamolja
4 msk vatten
Koka äggnudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
Dressing: Blanda honung, risvinäger, soja, sesamolja och vatten.
Skölj svartkålen och skär bort nerven i mitten av bladen. Skär kålen i ca 1 1/2 cm breda strimlor. Stek svartkålen tillsammans med sesamfrön i olja på medelhög värme 4–5 minuter, tills kålen mjuknat.
Stek ägget i olja så att det fortfarande har en krämig gula. Blanda nudlarna med dressingen.
Lägg svartkål i botten på två djupa tallrikar, därefter nudlarna och ägget. Garnera med färska korianderblad och servera. Det blir gott att blanda ihop alla ingredienser så att äggulan sprids över hela salladen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *