Bön-Mug-cake

Det har aldrig varit lättare att äta och älska bönor!

Jag lovar att även den mest inbitne bönskeptiker blir omvänd av dessa recept. De är definitivt ett par av de recept jag är mest nöjd med av alla recept jag hittills skapat! Barnen älskar dem även om de annars inte är så förtjusta i bönor. 15 gram protein i varje.

Perfekt när man vill få i sig något snabbt, lättätet och proteininnehållande efter träning. Sparsamt med fett vilket är bra efter träning för att underlätta ett snabbt upptag (fet mat stannar längre i magsäcken och därmed fördröjs upptaget till blodbanan och musklerna). Ska man träna inom några timmar igen är det bra att fylla på med lite ytterligare kolhydrat då det är 33 gram i den med ljusa med banan och 43 gram i den mörka med dadlar och choklad (riktvärdet är 1 gram kolhydrat per kilo kroppsvikt). Om du ska träna tidigast nästa dag igen så är det i inte så kritiskt att fylla på med mycket kolhydrat omedelbart efter passet. Dadlar har ett högt GI (Glykemiskt Index) , det vill säga ger en snabb blodsockerhöjning. Men efter träning fungerar det perfekt!

Gott. Näringsrikt. Enkelt. Hållbart. Snabbt. Få ingredienser. Perfekt kladdiga. Mättande. Det finns inga anledningar att inte testa. Kanske en ny favorit för dig också!?

Vit bön-mug-cake

1 dl stora vita bönor
1 banan
1 ägg
1/2 tsk bakpulver
1 tsk kanel

Mixa allt och häll upp i en kopp smord med (kokos)olja. Kör i mikron i 2 minuter (bönorne innehåller mer vatten än havregrynen så de behöver 30 sekunder längre än mina traditionella.

Svart bön-mug-cake

1 dl svarta bönor
6 dadlar
1 ägg
2-3 tsk kakao
1/2 tsk bakpulver

Mixa allt och häll upp i en kopp smord med (kokos)olja. Kör i mikron i 90 sekunder.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *